VÄRMNINGSINSTRUKTIONER
LAT FREDAG
SPARRIS
- Lägg sparrisen med spadet i en kastrull, helst i ett lager på botten av kastrullen.
- Värm försiktigt under lock tills att sparrisen är varm
- Lyft över sparrisen till tallriken och servera med tillbehören
SOPPA/GRYTA/SÅS
Värm upp soppan/grytan/sås i en kastrull på svag värme och låt den ej koka.
VARMRÄTTER I ENGÅNGSFORM
Värm ugnen till 110 C.
- Det är viktigt att inte ställa in formarna innan ugnen har rätt temperatur.
- Picka hål i locket (locket skall vara på under värmningen) och värm i ca 25-35 minuter i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
Den fina vildanden fr. Sörmland bör behandlas med kärlek och omsorg (kommer på menyn i framtiden)
Vildanden får inte bli genomstekt utan skall vara rosa kolla efter 20-25 minuter är den inte klar värm lite till.
VARMRÄTTER I GLASFORM
- Värm ugnen till 120 C.
- Det är viktigt att inte ställa in formarna innan ugnen har rätt temperatur.
- Knäpp av plastlocket, lägg på speciallocket i silkon som tål värme eller täck med folie.
- Värm i ca 30-35 minuter i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
Smaklig spis
VÄRMNINGSINSTRUKTIONER – NYÅRSAFTON
SOPPA/SÅS PÅ SPISEN
Värm upp soppan/såsen i en kastrull på svag värme och låt den ej koka.
Hummersoppa spetsad med cognacsgrädde och fina bitar av hummerkött och därtill en västerbottenmuffins
Fördela hummerköttet och klicka grädden direkt i sopptallriken innan du häller på soppan
Cremé Ninon
Om man önskar grädde eller vegangrädde till Cremé Ninon, lägg i en klick grädde i tallriken, häll på soppan och rör försiktigt om så blir det ett vackert mönster
VÄSTERBOTTENMUFFINS
Värm den gärna i ugnen eller i mikron, de smakar så mycket bättre då…
SMÖRDEGSINBAKAD
Oxfilé Wellington – inbakad i smördeg
Smördegsinbakad skaldjursfärserad bergtunga
- Värm ugnen till 220 grader viktigt att ugnen har rätt temperatur innan ni ställer in dem.
- Lyft över smördegsknytet på en ugnsplåt, det ska vara minst 3 cm mellanrum emellan varje knyte.
- Ställ in knyten på nedersta falsen och baka i c:a 20 minuter eller tills att smördegen är gyllenbrun. Håll koll!
- När det är c:a 5-7 minuter kvar på knytena ställ in även grönsakerna med knytena i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
VARMRÄTTER
Helstekt oxfilé med tryffelsås
Rosastekt hjortinnerfilé med rödvinsås
Skaldjursfärserad bergtunga med champagnesås
VEGAN Hemlagade biff med skogssvampsås
- Värm ugnen till 100 grader viktigt att ugnen har rätt temperatur innan ni ställer in dem.
- Picka hål i locket och värm i ca 25-35 minuter i ugnen. Kolla efter 20 minuter.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
VARMRÄTT MED POTATISGRATÄNG
Helstekt oxfilé med tryffelsås grönsaker och krämig potatisgratäng
- Värm ugnen till 100 grader viktigt att ugnen har rätt temperatur innan ni ställer in dem.
- Ställ in potatisgratängen ca. 20 minuter innan köttet kontrollera att potatisgratängen är varm
- Oxfilén, picka hål i locket och värm i ca 25-35 minuter i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
DESSERT
Desserter mår bra av stå i rumstemperatur ca. 30 minuter innan de avnjuts. De skall ej avnjutas iskalla