VÄRMNINGSINSTRUKTIONER – NYÅRSAFTON
KÄNNER DU DIG DET MINSTA OSÄKER KONTAKTA KÖKSMÄSTAREN DIREKT PÅ 0708 478 875
SOPPA/SÅS PÅ SPISEN
Hummersoppa
spetsad med cognacsgrädde och fina bitar av hummerkött och därtill en ostmuffins
Värm upp soppan/såsen i en kastrull på svag värme och låt den ej koka.
Fördela hummerköttet och klicka grädden direkt i sopptallriken innan du häller på soppan
Cremé Ninon
Om man önskar grädde eller vegangrädde till Cremé Ninon, lägg i en klick grädde i tallriken, häll på soppan och rör försiktigt om så blir det ett vackert mönster
ostMUFFINS
Värm dem gärna i ugnen eller i mikron, de smakar så mycket bättre då…
SMÖRDEGSINBAKAD
Oxfilé Wellington – inbakad i smördeg
Smördegsinbakad skaldjursfärserad bergtunga
- Värm ugnen till 220 grader viktigt att ugnen har rätt temperatur innan ni ställer in dem.
- Lyft över smördegsknytet på en ugnsplåt, det ska vara minst 3 cm mellanrum emellan varje knyte.
- Ställ in knyten på nedersta falsen och baka i c:a 20 minuter eller tills att smördegen är gyllenbrun. Håll koll!
- När det är c:a 5-7 minuter kvar på knytena, lägg över grönsakerna i ugnsfast form och ställ in även grönsakerna med knytena i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
VARMRÄTTER
Helstekt oxfilé med tryffelsmaksatt rödvinssås och potatisterrine
Rosastekt hjortinnerfilé med rödvinsås och potatisterrine
Skaldjursfärserad bergtunga med champagnesås och Pommes Duchesse
VEGAN Hemlagade biff med skogssvampsås och råstekt purjolökspotatis
- Värm ugnen till 100 grader, viktigt att ugnen har rätt temperatur innan ni ställer in dem.
- Picka hål i locket och värm i ca 25-35 minuter i ugnen. Kolla efter 20 minuter.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
DESSERT
Desserter mår bra av stå i rumstemperatur ca. 30 minuter innan de avnjuts. De skall ej avnjutas iskalla
VÄRMNINGSINSTRUKTIONER – LAT FREDAG
SPARRIS
- Lägg sparrisen med spadet i en kastrull, helst i ett lager på botten av kastrullen.
- Värm försiktigt under lock tills att sparrisen är varm
- Lyft över sparrisen till tallriken och servera med tillbehören
SOPPA/GRYTA/SÅS
Värm upp soppan/grytan/sås i en kastrull på svag värme och låt den ej koka.
VARMRÄTTER I ENGÅNGSFORM
Värm ugnen till 110 C.
- Det är viktigt att inte ställa in formarna innan ugnen har rätt temperatur.
- Picka hål i locket (locket skall vara på under värmningen) och värm i ca 25-35 minuter i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
Den fina vildanden fr. Sörmland bör behandlas med kärlek och omsorg (kommer på menyn i framtiden)
Vildanden får inte bli genomstekt utan skall vara rosa kolla efter 20-25 minuter är den inte klar värm lite till.
VARMRÄTTER I GLASFORM
- Värm ugnen till 120 C.
- Det är viktigt att inte ställa in formarna innan ugnen har rätt temperatur.
- Knäpp av plastlocket, lägg på speciallocket i silkon som tål värme eller täck med folie.
- Värm i ca 30-35 minuter i ugnen.
Alla ugnar är olika så tiderna kanske inte stämmer exakt.
Smaklig spis